Salomonisk løsning

I skilsmisseterapi arbejder vi for at opnå en såkaldt Salomonisk løsning, som kort fortalt handler om, at få truffet en afgørelse der indfrir barnets behov.
Begrebet Salomonisk løsning stammer fra det Gamle Testemente, hvor kong Salomon afgjorde en tvist mellem to kvinder om et barn, de begge hævdede var deres.
Pointen er, at man som voksen nogen gange bliver nød til at tilside sætte egne behov, også selvom det er uretfærdigt, så barnets bedste kan opnås

Det gamle Testamente
Første kongebog 3, 23-27:

”Da sagde kongen: ”Den ene siger: Det er min søn, der lever, og din, der er død. Den anden siger: Nej, det er din søn, der er død, og min, der lever”. Kongen sagde: ” Hent mig et sværd!” Og da de havde bragt ham sværdet, sagde han: ”Hug den levende dreng i to stykker og giv hver af dem en halvdel.” Men da vældede moderfølelsen op i hende, der var mor til det levende barn, og hun sagde til kongen: ”Nej, herre, giv hende det levende barn, du må ikke dræbe han!” Men den anden sagde: ”Hug til! Han skal hverken tilhøre dig eller mig” Da sagde kongen: ”Giv hende det levende barn, dræb ham ikke; det er hende, der er barnets mor.”